fbpx

DIY |Gratis plantebord av palle og vask

Jeg elsker å gjøre gull ut av gråstein. Nå har denne vasken jeg fikk med naboen ligget og nesten grodd igjen i plenen siden i fjor. Den som sparer den har, som det heter. Nå endelig fikk jeg dreis på planen for hvordan det skulle bli. Den skulle selvsagt bli til et plantebord/utekjøkken eller en kombo. En vask i rustfritt stål, som dessuten bare er å løfte av for en grundig rengjøring – kan vel brukes til så mangt.

Rustfire vasker gis bort på Finn.no og Facebook hele tiden, så hold øynene oppe eller legg inn et søk!

Paller er heller ikke mangelvare. Jeg spør om jeg kan hente engangspaller – og har enda aldri fått et nei, de er så glad de blir kvitt de, for de må betale for å kaste de. (Europaller er det pant på, de skal man ikke ta, de er også for vanskelig å demontere).

Få tak i engangspaller overalt – bare spør!

Da jeg vet mange lurer på hvor man får tak i engangspaller, så har de sånne hos dagligvare, hos rørleggere, industri og ellers alle som selger varer. Jeg har fått mine hos Coop Mega og Bademiljø. Engangspaller kommer i alle former og størrelser, men mest vanlig er det at de holder samme mål som europallene. Det vanligste målet er 120 cm x 80 cm, og halvpaller på 80 cm x 60 cm. Det er disse typene jeg har benyttet her.

Se i klippet under hvordan jeg enkelt laget et gratis plantebord av pallene og av en gratis vask med malingsflekker.

Jeg har gjort flere videoer innen DIY av paller – som du kan se mer av her:

Gratis lokk til plantekasse

2020-11-07/Maria Berg Hestad

5 kommentarer om “DIY |Gratis plantebord av palle og vask

 1. Det ble fint, Maria! Likte også lokkene du lagde veldig godt 😊 takk for all inspirasjon og alle prosjekter du deler med oss!

 2. Ja, mange stålkummer som er blitt kasta! Før var de enda større/dekte hele kjøkkenbenken, og med 2 kummer…Utenfor gamle Deichmanske i Oslo, så jeg at de hadde snudd «sidevegg»- pallekarmene med «kassa» ut, slik at det ble 1-2 kasser å plante blomster oppi – også til å legge fra seg redskap? Allikevel kan en vel få festa underhyllene på vegg-kanten. Redesign-innovasjon.. Herlig med dyrketrim – særlig når en er flere sammen om det! Vh

 3. Hei 🌸

  Flott gjenbruk, og lett å lage. Takk for tipset!

  Kobler du en slange på under sluken, så får du ledet bort vannet når du skyller noe i kummen 😉
  PS: Boka di blir super julegave i år 👍

  1. Ja, det er en tanke. Ellers tenkte jeg også bare å bruke vasken til å ha jord oppi. 😉

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: