fbpx

Frivillige poteter – en avling å regne med?

Hvert år får jeg endel overlevende poteter, som jeg overså året før. De blir gjerne til et ugress. Nå sjekker jeg om dette kan være noe å regne med? Klikk på klippet under for å se klippet:

2020-10-06/Maria Berg Hestad

2 kommentarer om “Frivillige poteter – en avling å regne med?

  1. Jaaaa! Det med grønne poteter har jeg hatt lyst til å spørre om lenge! Jeg dekka mine med gress og tang i år men det ble ikke nok så jeg har mange grønne poteter. Må nok hyppe jord i tillegg. Venter spent på innlegget om settepoteter, hva jeg skal gjøre med dem i vinter. Kan de og graves ned i drivhus kanskje? Og så lurer jeg på hva du pleier å gjøre i kjøkkenhagen før vinteren. Hagen min har blitt en håpløs overgrodd jungel…

  2. Hei Maria, jeg er ny leser av nyhetsbrev og vlogg og blir veldig inspirert av din kreativitet! Jeg har dyrket og fulgt med på Charles Dowdings og Sara Bäckmos kanal på YouTube som jeg ser du også er inspirert av og krediterer. Men du forsker og eksperimenterer videre og det er supert!
    Det var fint å lese om overliggere av poteter i dag. Nå skal jeg la dem forbli i jorda heretter. Alle skal med😊
    I år foretok jeg også et eksperiment med poteter. Jeg fikk en del settepoteter til overs i vår, og de satte jeg på enden av hver sin grillpinne og brukte dem til å hvile et skyggenett på, over et solutsatt og spurveutsatt bed med nysådde salat. Det fungerte fint! Uti juli hadde vi spist opp er bed med nydelige Juno tidligpoteter. Og salabedet trengte ikke skyggenettet lenger. Jeg så plutselig at potetene på grillpinnene hadde blitt litt rynkete – og fått groer! Mot alle odds og råd satte jeg potetene ned i hvert sitt hull 10-15 cm i det tomme potetbedet som et eksperiment. Sette poteter i slutten av juli? Absolutt! Jeg gjødslet bedet med Bokashi senhøstes i fjor, har gitt hver avling en runde gjødselvann i sommer og et konstant tykt grønt jorddekke som gir næring, fukt og den nødvendige solbeskyttelsen. Ingen hypping var nødvendig. Nå nyter vi delikate rødrosa «tidligpoteter» som nypoteter i oktober i fin størrelse og ser frem til å gjøre det frem til i desember. Kjøkkenhagen ligger ved Oslofjorden og får sent frost. Du inspirerer meg til å fortsette å eksperimentere med dyrkingsmåter som «ikke går» og utvide dyrkingstiden. Spennende! Tusen takk!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: