fbpx

Kremede squash-nudler med grønnsaker

Nå i begynnelsen av høsten flommer det ofte over med squash for oss som har mer enn en plante. Å lage nudler, eller spagetti, er en fin måte å få unna mye squash, og det er enkelt og super-godt. Man trenger ikke en spiralizer for å få det til, man trenger bare en ostehøvel og en kniv. (Se under)

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

 • 2 squash, i nudler
 • 1 løk, i små terninger
 • 1-2 fedd hvitløk, hakket
 • 100 gram spinat (spinat og squash er ikke så ofte i sesong med hverandre her hos meg, så jeg tiner gjerne fra fryseren og hakker den grovt)
 • 1-2 dl fløte, evt. også litt vann
 • Litt krispi grønnsaker (jeg har brukt litt gulrot, blomkål -buketter, brekkbønner og bondebønner)
 • Olje/smør til steking
 • Parmesan eller annen ost

For å lage nudler av squash pleier jeg å lage tynne skiver på langs av squashen med en ostehøvel, og stable alle skivene oppå hverandre. Så bruker jeg kniven og skjærer så tynne strimler som mulig. Nå er «nudlene» klare.

Blank løk og hvitløk i en panne til de får farge, men ikke blir brune. Ha i de grove grønnsakene og la de steke noen minutter før du tilsetter fløten og spinat. (Bruker du fersk spinat kan du ha den i før fløten og surre den til den ramler sammen).

Sist har du i squash-nudlene og vender de i sausen til de blir varme, da beholder de sin «aldente» konsistens. Tilsett litt vann om du ønsker mer saus. Den skal være litt flytende og helles over «nudlene» til slutt.

Dryss over salt og parmesan. Mmmmmm….

Jeg trodde ikke før jeg hadde prøvd det, at squashen faktisk skulle minne så mye om pasta.

Prøv den også som lasagne!

Her er andre tips til hvordan bruke squash:

Hva er din squash-favoritt?

2020-08-26/Maria Berg Hestad

En kommentar om “Kremede squash-nudler med grønnsaker

 1. Pizza! Tomatsaus kokt/redusert med hvitløk. Revet ost. Squash i skiver-ostehøvel. Salt, pepper, rosmarindryss og olivenolje på toppen. Viktig å varme steikeplata på full varme en halvtime før drysse på mel og legge på deigen og det ovenfor. Stekes på 12-15 min 220 grader
  Mmmm!!!!!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: