fbpx

Frys ned dill-kronene

Nå står dill-kronene som stolte stjerneskudd på opptil to meter høye spir midt i kjøkkenhagen. Dill-kroner er fine å bruke når sylteagurkene skal syltes senere på sesongen. De vokser på friland hos meg i år og har enda ikke begynt å gi agurker, selv om det ser ut til å være like før.

For å sikre meg at ikke dillkronene vokser for lang og settter frø (slik at de allerede nå slutter å produsere nye blomster/kroner) så plukker jeg ned kronene, stapper de hele på et glass og putter i fryseren.

Jeg foretrekker å legge de på et glass fremfor å legge de i en pose, fordi jeg synes det blir mer lufttett slik at ikke dill-kronene utveksler smak med annet som ligger i fryseren.

Når jeg skal lage syltede agurker tar jeg ut det antall kroner jeg trenger og legger resten tilbake til neste gang. De siste kronene på plantene lar jeg stå igjen på plantene, så får de modne frem frø, så har jeg egne dill-frø til neste år.

2020-08-15/Maria Berg Hestad

En kommentar om “Frys ned dill-kronene

 1. Hei, for en flott side du har, moro å lese!
  Jeg lurte på om det er mulig å få oppskriften du bruker på sylteagurker? og hvordan du gjør det?

  Jeg har søkt litt på nett og finner flere oppskrifter med ulike fremgangsmåter. Blant annet 3 ulike måter når laken skal på agurkene:
  1. Heller på laken varm for så å ta på lokket, la det stå (til neste dag), sile av og koke opp på nytt for så å avkjøle og ta på lokk.
  2. Avkjøler før laken blir helt over agurkene og tar på lokk.
  3 Heller på laken varm og avkjøler for så å ta på lokk.

  Er jo fristene å gjøre det så enkelt som mulig, men hva bør man for å få gode og holdbare sylteagurk?

  Hilsen Liv Gunvor

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: