fbpx

Tester rester av sprøytemiddel i øko-gjødsel

I nytt klipp kan du se hvordan jeg har testet for rester av sprøytemiddel i økologisk flytende gjødsel.

I dette innlegget fra mai kunne du lese om mine mistanker om dette. Nå har jeg utført en test og resultatet taler for seg:

2020-06-05/Maria Berg Hestad

 

 

 

 

 

En kommentar om “Tester rester av sprøytemiddel i øko-gjødsel

 1. Hei Maria,
  Takk for at du tar opp denne saken! Det er bra å få vist fram hva som skjer.
  Jeg jobber nå med denne saken for Økologisk Norge – for å få fakta på bordet her så vi kan gå ut med det. Vi er en medlemsorganisasjon for både forbrukere og bønder, og jeg har 10 % stilling som landbruksrådgiver.
  Jeg har tatt kontakt med bl.a. forhandleren av denne gjødsla, fordi jeg så at en del av det de påsto var feil. For eksempel er det foreløpig ikke påvist «små mengder» aminopyralid i den gjødselen, slik forhandleren hevder. Det er en misforståelse. Men at det er gift der, som ikke skal være der, og at det sannsynligvis er Aminopyralid eller Klopyralid, er jeg ikke i tvil om. Ditt dyrkingsforsøk er jo helt tydelig. Lab-tester tar mer tid, dessverre.
  Ta gjerne kontakt med meg, så kan jeg holde deg informert om hva vi finner ut.
  Vennlig hilsen Marit i Økologisk Norge

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: