fbpx

Fortsettelse plantekuvøse – Setter ut paprika og tomat!

Her er en oppdatering fra min plantekuvøse. I den travle hjemmeskole/hjemmebarnehage fikk det bli litt uplanlagt og «fort og gæli», men jeg ville gjerne dele oppdateringen underveis – så får jeg heller komme tilbake til resultatet.

Jeg anla altså denne 5.april. Temperaturen steg kraftig bare på to dager – raskere enn en varmbenk vanligvis gjør. Men den begynte også å dale tidligere og jeg regner med varmen ikke blir værende her mer enn noen uker til. Jeg satser på at det holder frem til den naturlige varmen fyller drivhuset og for å få en kickstart på mine frøsodder og at det kan by på et fantastisk tilholdssted for mine paprika, tomat og noen chili – som vil trives i det gode lyset og den herlige undervarmen.

Jeg har ingen varme forøvrig i drivhuset og i natt hadde det vært drøye to grader i drivhuset, men da over 8 grader på jordoverflaten i plantekuvøsen. Det er litt lite for agurk, derfor velger jeg nå å sette pottene lenger ned i ullen nærmere varmen.

Verdien i dette er at jeg frigjør plass innendørs i mine overfylte vinduskarmer – og jeg kan sparke i gang frøsodder og forgroing uten å være redd for at poteten skal fryse i stykker om det blir kalde netter også fremover.

 

2020-04-16/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: