fbpx

Spinasj – smoothie | Barnas favoritt

Ideen til denne smoothien fikk jeg da min eldste datter serverte meg hennes favoritt smoothie;  banan med melk og mandler. Den smakte rett og slett pistasje! Den skulle enda bare vært grønn – tenkte jeg, – og inneholdt noe hjemmedyrket. – Aha!

For i fryseren har jo jeg fortsatt noen kg spinat fra i fjor – og spinat farger smoothier grønn uten å være for dominerende i smak – en stor favoritt å snike ned i smoothier.

Derfor var det duket for en ny runde smoothie med en gang – og jammen fikk vi en pistasje-smoothie, eller rettere sagt en Spinasj, hvis navn den lyder heretter.

IMG_6620

Dette trenger du ca. til fem glass:

  • To-tre bananer
  • 150 gram mandler
  • 6-7 dl melk
  • 100 gram frossen spinat.

Kjør mandlene glatt i halvparten av melken. Tilsett resten av melken og spinaten og kjør den glatt. Ha i bananene til slutt og se hvor smoothien får en kremete- milkshake- aktig tekstur. Dette er virkelig en smoothie som går innunder dessert-kategorien og kan fint drikkes som milkshake på lørdag – virkelig snop.

(Trykk på bildene for å se bildetekst)

Du kan tilpasse mengdene som du vil. Mer mandler gir mer «Pistasje»smak, mer banan blir søtere, mer spinat blir grønnere og litt sunnere. Tilpass konsistens med melk.

TIPS: Vi pleier å kjøpe de brune bananene i butikken – som vi preller og fryser i passelige stykker i fryseren. Da har vi alltid tilgang på banan – samtidig som vi redder endel av banan-svinnet.

IMG_6694 (1)

Vel bekomme!

2020-03-27/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: