fbpx

Ny praktisk GULLKANNE!

Inneholder reklame 

Jeg legger ikke skjul på at jeg synes urin er en fantastisk fin kilde til gjødsel. Det er kortreist (ureist), lett tilgjengelig og ganske så renslig – samt at det lukter ingenting når det brukes ferskt. 

Du kan lese mer om urinens fortreffelighet her: Hvorfor du bør gjødsle med ditt tiss! 

Til nå har jeg hatt egendefinerte metoder for hva jeg bruker til å tisse på,  men nå har jeg gått til innkjøp av en GULLKANNE!

Kjøpt GULLKANNA her

Dette er en robust vannkanne som er tilpasset å kunne sitte på. Håndtaket bøyer helt ned så det ikke er i veien når man setter seg på den hjerteformede åpningen. Her leverer man nr. 1, fyller opp med vann og gjødsler grønnsakene sine. Fort gjort. Lokket er tettsluttende, samt at det hører med en plugg på tuten, som forhindrer lukt i å spre seg dersom man trenger å oppbevare det inntil man får gjødslet.

IMG_6189
Kanna står veldig støtt på bakken og hullet er perfekt formet til å passe en rumpe som vil sette seg ned. Utrolig digg når man har vært vant til å stå i «hockey» over en bøtte. 🙂

Jeg tenker å ha denne stående nede i kjøkkenhagen i drivhuset. Der er det såpass «frostede» glass at man får litt privatliv. En dorull kan også oppbevares relativt tørt. Med en mobil tisse-kanne slipper jeg å løpe inn i huset når jeg må på do – jeg kan bare tisse på kanna, fylle opp med vann og helle hele greie ut i bedene i drivhuset.

Akkurat i drivhuset trengs mengder med næring og det er perfekt å booste bedene med gullvann, spesielt på vårparten før planting. Faktisk så opplever man heller ikke mye utvasking fra disse bedene, så lenge bedene ikke er frosset i drivhuset, kan man lade de med gullvann hele vinteren. Da kan man spandere dette næringsrike gjødslet til andre bed når våren kommer. Men jeg gjødsler med gullvann hele sesongen igjennom både i drivhus og kjøkkenhagen forøvrig – det fungerer bare kanonbra.

En annen stor favoritt å gjødsel på vårparten er hvitløken som begynner å titte opp av jorden. Den trenger mye gjødsel tidlig på sesongen, da den vokser med en gang telen slipper.

Bobil-tips: Jeg kjøpte en GULLKANNE til mine foreldre til jul for å ha med på bo-bil tur. De synet det er tungvint å måtte tømme toalett-tanken hver gang de tar en liten tur i nærområdet – med denne er det enkelt å tisse på og tømme med en gang de kommer hjem.

Jeg gleder meg til å ta den ordentlig i bruk og få utnyttet enda mer av næringsstoffene som filtreres så fiffig gjennom min egen kropp! Jeg vet at mange svenske dyrkere anbefaler denne kanna, og jeg har ønsket meg en sånn i mange år. Når jeg mottok en selv ble jeg overrasket over hvor utrolig bra kvalitet det var over den, og jeg fikk veldig lyst å tipse om denne til flere.

Om du også vil prøve en sånn kan du kjøpe den hos Coolstuff.no. Jeg har ordnet meg en affiliate-link til denne, så om du kjøper  GULLKANNA gjennom denne linken så får jeg en liten andel av salget – derfor er innlegget merket med reklame. 

2020-01-07/Maria Berg Hestad

 

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: