fbpx

Marias temapakker |Nye pakker ute nå!

Reklame: I samarbeid med Solhatt!

Her gir jeg en oversikt over mine temapakker som jeg i samarbeid med Solhatt har lansert hittil i år.

Tema

Hver frøpakke inneholder fem sorter frø, som står sammen i et tema i forhold til når og hvor de skal sås. Dette for å gjøre det enkelt for deg å velge frø til riktig tidspunkt. De er pakket i en fin liten innpakning hvor det også hører med et brev om hvordan jeg sår disse favorittene. Følgende pakker får du kjøpt ved å klikke på bildene.

 

 Så kaldt utendørs

På vinteren synes jeg det er en utmerket tid å gå ut med sine frøposer og så opp en pallekarm, eller annen kasse du kan dekke med lokke, med tidlige bladgrønnsaker. Kanskje kan du høste av de allerede i april? Disse vekstene er hardføre og tåler fint å ligge i kald jord og spirer supertidlig om vi vintersår de. Se gjerne her hvordan jeg gjør: Vintersår i pallekarm.

Pipløk, plukksalat, rukkola, sommergulrot, og spinat!

Nå håper jeg at vi blir så mange som mulig som prøver å vinterså en salatbar nå på vinteren. Også vil jeg gjerne at dere forteller meg hvordan det har gått!

Varmbenkfavoritter

Nå i midten av februar er det på tide å anlegge en varmbenk. Vet du ikke hva det er kan du kanskje få litt inspirasjon her: Den store varmbenk – guiden. I slutten av februar, begynnelsen av mars er det på tide å så den opp. Her får du mine favoritter å så i varmbenken.

Salaten Little gem, reddik, vårløk, gulrot og spinat.

 

 

Kålfavoritter – tidlig

Kål er bare så lekkert, godt, sunt og lettdyrket i vårt klima – om vi bare dekker med duk mot flygefanden. Her får du mine favoritter å så utendørs i for eksempel godtebokser fra mars. Noen for å gi tidlig avling, andre fordi de trenger lang tid og må komme i gang tidlig for å gi avling i slutten av sesongen, slik som herlige rosenkål. Senere kommer en kålfavoritter å så sent! i må ha mengder med kål i våre kjøkkenhager! Og husk – du kan lagre frøene i mange år, trenger ikke å så alle frøene i posen i år!

Rødkål Kalibos, nepe, lilla grønnkål, knutekål og rosenkål.

 

Endelig april

Det føles jo litt rart å uttale – «Endelig april» nå midt i februar, men april kommer før vi vet ordet av det – og da er det fint å være klar med frøene. Disse vekstene synes jeg er suverene å så direkte på friland og får hovedsaklig stå i fred for sneglene hos meg – eller de vokser så fort at sneglene ikke rekker å glefse etter de. Dette, samt at de greier seg veldig godt selv uten noe videre dulling, gjør dette til de mest lettdyrkede vekstene man kan satse på!

Reddik, bondebønne, polkabete, sukkerert og pastinakk.

 

Pang – Januar

Dette er årets første sådd. Jeg starter opp allerede i januar, i kjelleren under litt ekstralys, noen av de mest tregstartede vekstene som rotselleri, chili og paprika. Grunnen til at jeg starter så tidlig, er fordi jeg vil ha god tid til å så på nytt om det går galt, men man kan fint så de i februar og mars også og få fint resultat. Jeg starter også opp små krukketomater som jeg vil ha inne i vinduet tidlig på sesongen. Basilikum kan man ikke greie seg uten, så den sår jeg som mikrogrønt.

 

Februar – inne og ute

Vi fortsetter februar med litt mikrogrønt i vindukarmen, nå kålmiks – eller brassica som det heter på «fint». Når sår vi også hele avlingen av løk og purreløk. Vi går ut og sår pastinakk, også må vi ha litt agurk til vinduet for å komplettere tomaten så den ikke blir stående helt alene!

 

 

Jeg kommer også til å ha med meg disse for salg på årets foredrag. En oversikt over hvor jeg dukker opp kan du se her: Tid og steder – Foredrag våren 2020

2020-02-09/ Maria Berg Hestad

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: