fbpx

Frossen jordbær-snack til barna

I fjor var jeg så heldig å kunne høste rundt 15 kg jordbær. Mengder av det ble til syltetøy, men en god del ble bare fryst rett opp og ned i plastposer til vinterens forråd av smoothier og alt annet vi måtte tenke oss å bruke jordbær til. 

Jeg får helt frysninger i tennene av tanken på å spise en frossen jordbær, men mine barn elsker å spise frossen jordbær rett opp og ned. De får det gjerne som dessert, eller som snack sammen med annen frukt når de får lyst på noe godt som mellommåltid. Hva er vel bedre enn det? Uten sukker, tilsetningsstoffer, sprøytemidler eller air-borne fra Polen eller Peru. Disse er frosset rett etter høsting, når de stod modne i bedene og er nok mer næringsrike enn de som ligger og nesten råtner i butikkhyllene, som er høstet før modning for å holde ut transporten og en stund i hyllene, på denne tiden av året.

IMG_6000
Sammen med epler får frossene jorbær bein å gå på hos oss – en skål til hver av barna. Fin måte å få inn noe egendyrket og variert  i hverdagen.

Jeg fryser jordbærene flate i en pose som klemmes sammen med en poseklype. Det er sånn jeg foretrekker å fryse nesten alt – slik at det er enklere å porsjonere ut senere, samt at det tar mindre plass i fryseren. Få flere frysetips her: Frysetips for effektiv plassutnyttelse

IMG_6003

Tidligere pleide jeg å stykkfryse de på et brett, slik at alle frøs hver for seg før jeg puttet de i en pose. (For å unngå at de fryser til en stor klump). Men jeg fant at det går liek fint å fryse de rett i posen, bare man legger de såpass flatt at det ligger tilnærmet bare en jordbær i høyden i posen. Når jeg tar posen ut av fryseren så banker jeg denne jordbær-fjøla lett mot benkeplaten, så ramler mesteparten av jordbærene fra hverandre og vi kan ta ut bare så mange vi vil ha og putte resten tilbake.

Dette kan man fint gjøre med andre bær også og plommer!

IMG_6006
Et kakk eller to i benkeplaten, så ramler jorbærene ut en og en.

Her kan du se litt av denne avlingen:

2020-01-30/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: