fbpx

Julete bondegård med kjøkkenhage |Adventsaktivitet med barna

Dette innlegget ble først publisert som en luke i min Instagram julekalender 2019, men jeg tenkte å også dele den her for dere som ikke er på IG.

 

Lag en julete bondegård med kjøkkenhage. Av materialer vi har funnet tidligere i adventstiden (kongler, mose, pinner, bær, nøtter, eviggrønt ol.) går barna i gang med å lage fine bondegårder. Vi finner et brett med litt dybde, fyller det med jord og legger mose som gress utover hele, med unntak av i hjørnet der kjøkkenhagen skal være.

IMG_5268 (1)

Her fyller vi isteden opp med litt mer jord. Vi lager gjerder av pinner, grønnsaker av ulike bær og eviggrønt. Vi binder noen solsikke-stokker sammen til en «stall» og setter eviggrønne kvister ned i jorden som juletrær. Kongler blir til dyr, litt bommull rundt gjør en sau, og noen små blader blir ører. Mispelkvister med røde bær på blir til naturtro epletrær. Nøtter blir poteter i en «korg» laget av en avkappet kongle, snøball-busk-bær blir blomkål og mispelbær blir rødbeter eller hva man måtte ønske.

IMG_5269.JPG

Tørt strå blir til julenek, som seg hør og bør. En liten furukongle, med en treperle festet til bunnen, blir en bonde. Noen hvitløksfedd blir løk, og imellom radene på de «falske» grønnsakene, sår vi reddikfrø. En barkebit blir et dyre-skjul.

 

IMG_5274.JPG

Den myke mosen gjør det lett å plassere dyr og annet, selv om de ikke skulle ha så stødige bein. Dette er en så fin aktivitet vi har sammen. Kommer vi på noe annet vi skulle hatt, så løper vi bare ut i hagen og ser om vi kan finne noe.

IMG_5231 (2).JPG

Vi forsøker å unngå å bruke materialer som ikke lar seg kompostere, for når denne kreasjonen har gjort jobben sin trenger vi ikke begynne å demontere, men bare kaste hele greia på komposten. Jippo!

IMG_5283 (1).JPG

Har man for eksempel søte figurer av vise menn, røkelse og myrrah, så blir dette et fint bakteppe for en julekrybbe. Ha en strålende førjul. 

2019-12-17/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: