fbpx

Halloween-monster av squash!

Hvem sier man må ha gresskar for å lage skumle monster til halloween? Det er en kjensgjerning at det er mye enklere å dyrke squash enn gresskar, og det er utrolig fort gjort at en squash vokser seg mye større enn at den er så delikat å spise. Det skjer med meg hvert år.

Da en liten passelig stor squash skrumper fort og lagrer dårlig, er en stor squash nesten evig-varende. De store squashene på bildet under høstet jeg 2.september i min markedshage og har blitt oppbevart varmt og tørt i en hylle siden da.

IMG_5751 (1).jpg
Store squash som venter på å få bli monster, eller nisser?

I ettermiddag skal barna få lage hver sin lyslykt av disse, etter inspirasjon fra butternut-gresskaret på hovedbildet. (Jeg kan ikke ta æren for utskjæringen selv, men skylder min nabo, den æren). Med disse to ferdig utskjært, anser jeg oss ferdig med å pynte til halloween.

En stor squash «oppfører» seg likt som et gresskar. Den får hardt skall, et tykt fruktkjøtt og en myk kjerne som enkelt kan hulles ut med en skje. Kanskje finner du noen frø inne der også?

20171102_150534.jpg

Det er bare fantasien som setter grenser for hvilke figurer man kan lage. Den kan stå oppreist, slik som figuren på hovedbildet, eller den kan ligge og være mer slange-aktig?Da må man kanskje heller satse på en lysslynge om man vil ha lys inne, så flammen ikke svir igjennom. Er den stående, kan man man ha en lite stearinlys inne i munnen. Jeg skjærer av bunnen på squashen og huller ut derfra, så står den også støtt. se bildet under.

20160905_095426.jpg

Lykke til med dine små og store monster i kveld, og god HALLO-ween!

2019-10-31/Maria Berg Hestad

En kommentar om “Halloween-monster av squash!

  1. Det var kjempelurt 🙂 Du har en super blogg FULL med inspirasjon – takk 🙂 Jeg lurte på en ting; i fjor vinter sådde jeg koriander. Det var veldig vellykket; når varmen kom til våren grodde det som bare det og det ble tykke flotte planter. Jeg har gjort det samme i år, men var nok kanskje litt tidligere ute.. slik at det har vært litt varmere og frøene har begynt å spire. Er dette et problem ? Vil plantene dø når det blir frost ??? What to do ??? Tusen takk for hjelpen 🙂 Mvh

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: