fbpx

Få supertidlig avling av gressløk i drivhuset!

Gressløk er verdifull vårmat, den titter opp av jord når lite eller ingenting annet vokser i kjøkkenhagen. 

Høsten er en fin tid å dele gressløken og forøke den til nye planter. I linken under kan du lese om hvordan jeg gjør dette og skaper en hekk av herlig gressløk. Det er så verdifullt både for å ha mat som monner tidlig på våren, men den er også superdekorativ når den blomstrer, samt at det er veldig nyttig for pollinatorene.

Del gressløken og plant som hekk

Men for å få den der supertidlige avling av gressløk, de spede milde bladene, som likevel gir en piff til enhver brødskive eller matrett, så graver jeg opp en tue med gressløk på senhøsten og setter inn i drivhuset.

IMG_2160.jpg

Da kan jeg høste av denne flere uker før jeg kan på friland. Tidlig i mars om senvinteren er mild. Det er ikke så mye som skal til, men litt her og litt der er det som skal til for å skape en stor variasjon i utvalget av grønnsaker, som fører til at man kan greie seg over en lang sesong med bare grønnsaker fra egen hage.

Her kan du lese mer om hvordan jeg greier å være selvforsynt på løk over et helt år:

Bli selvforsynt på løk ved å dyrke mange typer

2019-10-01/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: