fbpx

YouTube -utfordringen!

Jeg bruker mye tid på å spille inn og ikke minst redigere mine YouTube-videoer. Kanskje gjør jeg det for komplisert, derfor har jeg gitt meg selv en utfordring. Neste uke har jeg en intensjon om å spille inn og publisere en video hver dag! Det legger press på at jeg må gjøre det enkelt, uten for mange krumspring som behøver redigering! Det blir nesten som live, uten at det er live! (Det får bli senere). Det synes jeg er skikkelig skummelt, men mitt motto fra tidligere; man må (forsøke) å gjøre en ting hver dag som skremmer en! (Løst gjengitt sitat Eleanor Roosevelt.)

Men her trenger jeg din hjelp. Hva vil du se? Skal klippen være korte om ett spesielt tema, eller ønsker du heller å være med rundt og se hvordan det ser ut og hva jeg gjør i hverdagen?

Jeg har noen forslag på blokka mi; hva er din favoritt?

 • Rundtur i Det grønne skafferi september 2019. (En gåtur rundt hvor jeg forteller, eller høydepunkter til musikk?)

Her er eksempler på tidligere videoer jeg har gjort, med ulik tilnærming.

 

 • Titt inn i mine drivhus september 2019.
 • Chili-kirka (det hvite drivhuset laget av gamle vinduer)
 • Lag en lekker gressløkbunt av sliten gressløk
 • Latmanns-stiklinger for å få flere bærbusker!
 • Så grønnsaker i september
 • Høste og vaske salat effektivt
 • Plukker en bukett med årets sommerblomster!
 • Enkel oppbinding til sommerblomstene
 • Årets tomatsorter
 • Effektiv hekk av jordskokk!
 • Flettabedet året etter!
 • Enklere terrassering i skråningen
 • Fantastisk squash med saueull!
 • Markedshagen -høydepunkter september 2019
 • Fantastiske hageblåbær!
 • En dag i Det grønne skafferi (høydepunkter fra en jobbedag i hagen)

Stem frem din favoritt ved å legge igjen en kommentar her, eller i Facebook-innlegget. Har du andre ønsker og forslag, så tar jeg gjerne imot det også! Jeg kan ikke love at alle de mest populære ramler ut som perler på en snor neste uke, jeg må se an vær og føreforhold. Regn er dårlig kombo med kamera-utstyr, men den meste populære skal jeg gjennomføre – lover!

Hva foretrekker du? Oftere oppdateringer med mer uredigerte klipp, eller mer tutorials med steg for steg? Ja takk begge deler håper jeg du sier 🙂 Går dette bra så kanskje raser jeg igjennom listen på noen få uker! I mitt bakhode vil jeg jo gjerne det, men hindres bare av tids-utfordringen. Forhåpentligvis vil denne intensive uken gi meg erfaringen og roen jeg trenger til å sette fart på produksjonen av å lage bra videoer med enklere virkemidler, men like bra, eller forhåpentligvis enda bedre, innhold!

Ønsk meg lykke til!

2019-08-30/Maria Berg Hestad

 

 

 

25 kommentarer om “YouTube -utfordringen!

 1. Jeg «ser» videoer imens jeg sitter å jobber (jobber på PC). Derfor setter jeg mest pris på videoer med beskrivende prating:) Så grønnsaker i september vil jeg se. Uredigert, uten musikk;)

 2. Grønnsaker du sår i september ønsker jeg. Synes det er veldig fint å få høre hva jeg burde gjøre nå. Gjerne uten musikk.

 3. Et spennende prosjekt! Masse lykke til, Maria! Selv er jeg opptatt av jordforbedring, både før vinteren setter inn og på vårparten. Mye av det jeg sådde i vår ble det ingenting av. Og jeg er ganske sikker på at det skyldes dårlig jord i mine dyrkekasser.

 4. Lykke til, blir kjekt å lese det meste. Er veldig nysgjerrig på det nye prosjektet ditt med hagen ved Hudtad Rør. Korleis har du bygd den opp og korleis planlegg du kva du skal så. Ønsker deg lykke til med halvåret i permisjon frå jobb. Det er flott å tore å satse på ein draum som er mindre sikker enn det faste, med tanke på inntekt, pensjonspoeng og alt det der. Kjekt å lese innlegga dine og takker for all inspirasjon, lærdom og det du auser av erfaring. Vennleg helsing Rigmor Haddal

 5. Kjempe spennende! Hdde vært kjekt med en rundtur i hagen. Men obs, ikke så høy musikk! Skrur opp for å høre hva du sier…
  Men da blir musikken din veldig høy! 🤯

 6. Såing i september og en jobbedag i hagen. Gjerne uredigert og uten musikk. Takk for at du inspirerer oss❤️❤️

 7. Du är en fantastisk kommunikatör, Maria! Full av beundran läser jag ALLT du publicerar! Tack för en mycket glädjefylld och inspirerande blogg!

 8. Hei.
  Er litt interessert i å høre hvilke paprikasorter du har satset på i år, mener at jeg så på Instagram at du hadde noen på friland, virker som at det har bugnet med paprika hos deg i år!
  Tomatsorter er også spennende, samt høst + vask av salat (:

 9. Jeg kunne tenke meg å se snutter med «dagens dont» i kjøkkenhagen i løpet av uken. Altså hvilket arbeid du gjør dag for dag, følge deg i det. Det er interessant fordi det er mye man gjør i en kjøkkenhage sånn innimellom, som ikke nødvendigvis har en tittel, men som likevel er viktig for helhet og framdrift. Fordelen med film framfor skrift er jo at man får innblikk i praksis, får se hvordan ting gjøres. For eksempel håndgrep, kraft, kroppsbevegelser, bruk av redskap og hjelpemidler. Taus kunnskap som man i tidligere tider bare kunne skaffe seg ved å gå sammen med, arbeide side ved side med en erfaren person, som kunne det selv. Du kan, gjennom filmene, gi oss innblikk i din tause kunnskap, det som du umulig kan beskrive godt nok med ord. Jeg vil gjerne se hvordan du jobber.

 10. «Enklere terrassering i skråning», «latmannsliv-stiklinger» og «så i september».

  Lykke til!

  1. Gud så många bra idéer! Jag ser fram emot varenda inlägg och hoppas innerligt att du satsar på att göra dom allihop 😊
   Men om af får säga två saker så är det en enkel rundtur av din trädgård. Vad växer och hur ser det ut? Älskar såna filmer. Och sen allt som har med marknadsträdgård att göra.
   Marknadsträdgården är något jag tycker sticker ut med ditt odlande(förutom den underbara plats du bor på). Jag vet inte om någon annan YouTuber I Norden som har en kommersiell odling. Den är jag supernyfiken på! Hur odlar man så effektivt att det går att göra kommersiellt? Tips och Trix du lär dig längs vägen.
   Dina Youtube-klipp är helt fantastiska, älskar att dom är så snyggt gjorda. Kanske det som gör att dom tar så lång tid att redigera är för att du fixar nåt som vi tittare inte ens märker? Bra idé att testa att göra några mindre tidskrävande inlägg och se vilken feedback du får.
   Så glad att din kanal finns, den är toppen!

   1. Tusen takk, så fin tilbakemelding. Så fint du gir meg tilbakemelding på hva som «stikker ut» med meg! Det er verdifull Feedback! Du har kanskje rett i at det ikke er mange Youtubere som snakker nordisk i allefall! (Richard Perkins i Rigedale holder til i Sverige, men snakker engelsk og driver jo en gård, og fokusere kanskje ikke så mye på markedshagen!) Å ha en markedshage som ekstrajobb i byen, på en lånt/mindre plass er kanskje det jeg må satse på å inspirere flere til å gjøre! Du har også rett i at det jeg bruker tid på med klippene er det som dere ikke ser. Å ta bort død-tid, men samtidig få det til å flyte og ikke miste informasjon er det vanskeligste! Mange tror det er å legge på musikk, men det er det enkleste og noen ganger nødvendig for å få til en overgang og overdøve litt av byens støy 😉 Takk igjen for fine ord Susann, håper du vil like klippene som kommer til uken! Lover det blir minst ett fra markedshagen!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: