fbpx

Strategi-endringer etter besøk i kjøkkenhagen!

Merker dette innlegget med REKLAME, da det er fremsnakk av et fint frø-firma som jeg også samarbeider med. Dog er dette ikke et sponset innlegg. 

Igår hadde jeg besøk av gode Jasper Kroon, fra Solhatt økologisk hagebruk, her i min kjøkkenhage. Så kjekt det er å få snakke kjøkkenhage med noen som er like lidenskapelig interessert i vekster og grønnsaker som meg. Han er utdannet gartner og har dessuten vokst opp på gård, samt har drevet med frøavl til daglig i en årrekke. Han har derfor et helt annet kunnskapsnivå enn undertegnede hobbydyrker! 

Det er både stas, og en smule skummelt, å skulle vise frem kjøkkenhagen litt spontant til noen man ser opp til! Men jeg er vant til å overse denne demonen på skulderen som visker at det ikke er bra nok. Jeg synes det er så trist at altfor mange fine folk, med vakre og nyttige hager, ikke tør vise de frem, fordi det er små detaljer som ikke er perfekte, som helt sikker bare de selv ser. Jeg hopper i det og stålsetter meg og forsøker å unngå å unnskylde meg for mye.

Lurer du på hva mitt samarbeid med Solhatt handler om kan du lese mer om det her; Frø-samarbeid med Solhatt! I tillegg til å være forhandler av deres frø, er jeg også kunde av de, både til eget bruk, men også til min lille markedshage.

Det hører til historien at jeg har besøkt Jasper og sett hans dyrking på Hamar. Det var imponerende, samtidig husker jeg at jeg syntes det var befriende å se at også der fikk det vokse litt ugress i raden. Jeg bare gjengjelder tjenesten ved å vise det uperfekte – så kan han dra hjem med senkede skuldre! Ha ha!

Det er en skam at jeg glemte å ta bilde av Jasper da han var her, men her er et bilde av han når jeg besøkte han tidligere i sommer. Hovedbildet er fra da jeg besøkte hans dyrking på Hamar.

IMG_8913.jpg
Jasper Kroon utenfor hoveddøren til deres frøfirma, tidligere i år.

Men over til dagens tema. Det er jo et privilegium å få en yrkes-gartner til å gjennomgå ens dyrking. Det skal man jo benytte seg av; å få mest mulig ekspert-råd når man har sjansen. Det er jo når man mislykkes med noe at man lærer mest- og da må man tørre å vise frem og be om råd! Jeg fikk mange råd og tips. I dag deler jeg tre tips som satt seg fremst i panna som jeg kommer til å ta med meg til neste år.

For at de skal være enklere å finne igjen senere, samt at det ikke skulle bli for langt,  har jeg delt tipsene inn i egne bloggposter. Klikk på linkene under for å lese de tre beste tipsene til Jasper:

Jasper`s tips nr.1: Dyrk stangbønner

Jasper`s tips nr. 2: Ikke løk etter kål!

Jasper`s tips nr.3: Høst fruktene hyppig

2019-08-03/Maria Berg Hestad

2 kommentarer om “Strategi-endringer etter besøk i kjøkkenhagen!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: