fbpx

Jasper`s tips nr.3: Høst fruktene hyppig

Dette er det tredje av tre tips jeg fikk av Jasper Kroon da han besøkte hagen min 2.august 2019. Hvem Jasper er kan du lese her:

Tips nr. 3

Å høste frukter av plantene som f.eks tomat, agurk, paprika og squash, frigir energi til planten så den kan bruke den på å sette nye og modne nye frukter. Det er altså ikke nødvendigvis en god ide å vente for lenge med å høste. Høst gjerne agurk og squash når de ikke er så store, og plukk gjerne tomatene når de begynner å modne, ikke vent til de er ferdig modnet  – de ettermodner fint på kjøkkenbenken.

Jeg har hørt tidligere at man bør høste en moden og en grønn paprika samtidig, det er nok av samme hensikt. Dette visste jeg med tomat og agurk, men vil forsøke å praktisere det mer også for paprika – da jeg har en kjempefin avling av paprika i år – og vil gjerne at det skal vedvare så langt utover høsten som mulig.

En kommentar om “Jasper`s tips nr.3: Høst fruktene hyppig

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: