fbpx

Besøk Det grønne skafferi

Kunne du tenkt deg å besøke min kjøkkenhage? I år som ifjor, åpner jeg opp to ganger i løpet av sesongen for at folk som ønsker skal få komme hit og se hvordan det ser ut her i virkeligheten.

Det blir en åpen dag ganske tidlig på sesongen, i midten av juni, og en senere på sesongen når det er høysesong og høstetid.

Adresse: Birkelandvegen 7, Molde. 

 

16. juni kl. 16-18

Fra og med juni regner jeg med vi er selvforsynte på grønnsaker fra egen hage. Likevel er det relativt lite som står prunkende ute i selve kjøkkenhagen. Det er fra vinduskarm, drivhus, tunnel, pallekarmer med lokk, varmbenk og andre flater som kan skape litt drivhuseffekt avlingen kommer fra på denne tiden. I tillegg er dette tiden da man legger mange av forutsetningene for sesongen, det aller meste er i startgropen og har nettopp blitt plantet ut – derfor er dette et vel så fint tidspunkt å besøke hagen på når man fortsatt kan se konturene av kjøkkenhagen.

Jeg kommer til å fortelle litt om hva vi kan høste og hva jeg gjør nå, samt at det blir muligheter for å stille spørsmål. Her kan du se et filmklipp om hvordan det så ut i kjøkkenhagen på denne tiden ifjor: Kveldstur i kjøkkenhagen – høster i juni

IMG_0681.JPG

16.juni ifjor så det slik ut som på bildet over, kålkvarteret i bakgrunnen. 

I juni kommer jeg også til å ha salg av ulike planter: Asparges, rabarbra, jordbær, solbær, samt tomat og agurkplanter. Alt dyrket uten kunstgjødsel og sprøytemidler.

Jeg kommer også til å selge mine frøpakker Maria`s favoritter, som er i samarbeid med Solhatt økologisk hagebruk.  Disse frøene kan selvfølgelig fortsatt såes i midten av juni.

Min mor og min eldste datter med en venninne  organisere en liten kiosk med kaffe og vaffelsalg, og vi lager til en liten utekafè man kan sette seg ned og skravle litt, om været tillater det. 

20170611_132354 (1)

Vi bærer ut møbler fra stua og låner med naboer til en liten ute-kafè nedom huset, om været tillater det. 

Gå gjerne til arrangementets Facebook-event og meld din interesse: Besøk Det grønne skafferi juni 2019

25.august kl. 16-18

I august står kjøkkenhagen forhåpentligvis i høyprakt og det er et sammensurium av høy-vokste bugnende vekster side om side med ferdighøstede/nysådde vekster som gjør seg klar for å gi en høstavling. August er en av de månedene vi antakeligvis har størst utvalg av høsteklare grønnsaker som står i landet og skriker etter å bli høstet side om side med sommerblomstene som kommer for fullt nå! Lykke!

Jeg forteller litt om hva vi høster nå, og hva jeg gjør og tenker på denne tiden for å sikre meg en sen avling utover høsten, men også et stykke inn på vinteren og påfølgende vår. Det blir også rom for spørsmål.

IMG_6023.JPG
Slik så det ut i kålkvarteret akkurat 25.august ifjor 2018.

Jeg får mye tilbakemeldinger på at det er gøy å se at ting ikke er helt perfekte, at det er en levende kjøkkenhagen som brukes av oss som bor her, både store og små, i tillegg til at jeg får mange fine ord om frodigheten så klart.

Jeg kommer også til å ha noe plantesalg i august, akkurat hva er jeg ikke helt sikker på nå. Men jeg kommer til å ha frøsalg av årets tomat-favoritter. Samt et utvalg av frø fra min samarbeidspartner Solhatt som er tilpasset en sen høstsådd.

Min mor og min eldste datter med en venninne organisere en liten kiosk med kaffe og vaffelsalg, og vi lager til en liten utekafè man kan sette seg ned og skravle litt, om været tillater det. Det blir salg av kaffe, vaffel og moreller, om de er modne.

Her kan du se hvordan det så ut i juli ifjor. Rundtur i kjøkkenhagen juli 2018

Parkering

Det er dessverre dårlig med gjeste-parkeringsplasser i vårt område, så jeg anbefaler alle som kan å ta beina fatt. 

Inngangspenger

Det koster 150 kr/ person i inngangspenger. Barn er gratis. Man kan betale til de flinke jentene som står ved inngangen. Vi tar både kontant og vipps.

Jeg tar i mot grupper utenom disse dagene, ta kontakt ved interesse.

Et stort velkommen!

2019-05-02/ Maria Berg Hestad

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: