fbpx

Gjødsle innendørs med gullvann!

Jeg gjødsler også mine innesådder med tissevann, eller gullvann som det heter på fint. Jeg gir det også til mine stueplanter på denne tiden av året. Nå vender lyset tilbake og alt begynner å vokse – da trenger de næring.

Jeg begynner å gi gjødselvann til mine små-planter innendørs ganske tidlig. Om man har sådd eller plantet i vanlig plantejord, så sies det at den næringen varer i rundt tre uke, så er det stopp. Det pleier å sammenfalle med når vekstene har rukket å danne et eller to karakterblader. (Det vil si de bladene som kommer som nummer to, etter frøbladet). Da gir jeg de flytende næring. Og aller enklest, mest tilgjengelige og ganske så renslig er det å bruke eget tiss, synes jeg.

Jeg har en liten kanne stående under vasken på badet, som det bare er å tisse oppi, fylle opp med vann og vanne vekstene. Jeg tisser sjeldent mer enn en dl, og det rommer en liten i kanna, som gir perfekt blandingsforhold 1/10. Det blir faktisk ikke mer lettvint enn det! Da slipper jeg å ha noe remedier stående og jeg går aldri tom!

For den som samler opp bokashi-væske, kan man fint også bruke det, men jeg synes det både lukter mer og er mer tungvint å oppbevare. (Med mindre man tapper rett av bøtta).

For å unngå invasjon av hærmygg blant mine innesådder, vanner jeg konsekvent underifra. Da holde jeg hærmyggen i sjakk. Når jeg gjødsler gjør jeg også det, men da er jeg påpasselig å vanne i små doser, så jeg er sikker på at jorden i pottene greier å suge opp all væsken. Dersom det blir stående vann på brettene, DA kan det begynne å lukte, men ellers gjør det ikke det.

Jeg har blitt så vant til å gjødsle med mitt eget tiss, at jeg noen ganger kan føle litt tristhet når jeg ikke får til å tisse på potte! Sløseri med næringsstoffer, tenker jeg! Det er jo selvfølgelig litt hardcore, men alle kan vi utnytte denne fantastiske ressursen som eget tiss er, mye bedre.

Prøv det du også – og spar både tid, penger og miljøet!

2019-03-21/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: