fbpx

HVORDAN følge meg!

En fast følger kontakter meg og spør hvordan hun kan følge meg på bloggen. Jeg trodde dette skulle være ganske enkelt, men det viste det seg å ikke være. Jeg får ofte spørsmål om hvordan abonnere på YouTube-kanalen også, så her tar jeg en liten veiledning.

Hva vil det si å følge bloggen?

Jeg har nå lagt til en ny funksjon på bloggen som skal gjøre det enklere å finne ut hvordan du kan følge bloggen. Du kan melde deg på å Følge bloggen i høyremargen. Øverst i høyremargen kan du melde deg på mitt Kjøkkenhagebrev. Dette er ikke det samme som å følge bloggen. Påmeldingen til å følge bloggen ser slik ut:

følg bloggen

Du må registrere deg med din e-postadresse. Så får du automatisk en e-post som du må gå inn og bekrefte at du vil følge. Deretter vil du få en e-post hver gang jeg publiserer noe nytt på bloggen. Registreringsskjema finnes også helt nederst på siden.

Kjøkkenhagebrev

I kjøkkenhagebrevet skriver jeg unikt innhold som er relatert til et aktuelt tema. Jeg skaffer interessante samarbeidspartnere som gir rabatter til mine lesere.

Men hvorfor skal du følge bloggen når du allerede følger på Facebook?

Om du følger bloggen via e-post så er du helt sikker på å få med deg alle nye innlegg jeg publiserer. Dersom du følger via Facebook er du ikke garantert å få med deg nye blogginnlegg, da Facebook struper trafikken fra siden min, slik at jeg når ut til bare en brøkdel av mine følgere. De vil at jeg skal betale for å nå ut, sånn er det bare.

Dette er også grunnen til at jeg deler innlegg ganske ofte på Facebook. Jeg håper du har litt tålmodighet med meg om du ser samme innlegget for tredje gang. Det er rett og slett for at flest mulig av mine følgere skal ha sjanse til å få det med seg. Når det er sagt er Facebook en veldig fin måte å følge også, for da kan du få med deg tidligere innlegg som er aktuelle igjen nå – også kan jeg skrive en liten ingress om hvordan jeg bruker dette nå. Facebook er er kjempefint verktøy på den måten, så om du ikke allerede liker siden min, så anbefaler jeg deg å gjøre det også. Å «like» siden er overordnet det å «Følge» den, men gjør gjerne begge deler.

Se først på Facebook

Det finnes et triks for å oftere få se hva jeg deler på Facebook. Du kan gå i dine innstillinger og hake av for at du ønsker å se innlegg fra meg først i nyhetsoppdateringen. Da er sjansen mye større for at du får det med deg. Slik gjør du:

  • Om du ikke allerede gjør det, må du følge siden min. Klikk Follow.
  • Så holder du mus-pekern over Following-knappen, da kommer det opp en meny (se under).
  • Så klikker du «See first».

Capture3

Nå vil alle mine innlegg ideelt sett dukke opp øverst i nyhetsoppdateringen din. Det er Facebooks algoritmer som styrer dette, men sannsynligheten for at du får med deg mer er iallefall større.

YouTube

Om du liker videoene jeg lager på YouTube setter jeg stor pris på om du vil abonnere på kanalen min. Det er gratis, men ved at man gjør det, gir man et signal til Youtube om at dette et verdsatt materiale – og YouTube viser det dermed til flere.

Når jeg deler YouTube-klipp via min blogg, får man som regel opp en mini-player av YouTube. (Man er ikke direkte inne i YouTube og ser videoen). Du må klikke på YouTube-ikonet nede i høyre hjørnet i  mini-playeren. (Se den gule pilen under)

Capture4.JPG

Nå åpnes YouTube i en ny fane og du er inne i selve YouTube og den røde «abonner»-knappen vises til høyre nedenfor visningen. (se under) Du må ha en Google-konto for å kunne abonnere. Da vil du få et varsel i denne når jeg har publisert en ny video.

Capture6.JPG

Alternativt kan du også klikke på det runde bilde av meg som dukker opp til slutt i videoene.

Capturemini.JPG

Tusen takk for at du følger og deler. Det at jeg kan nå ut til flere gjør at jeg kan forsvare å bruke mer tid på å dele av min erfaring.

2019-03-13/Maria Berg Hestad

 

 

 

 

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: