fbpx

Dette sår jeg nå – mars

Alt jeg sådde i februar kan jeg fortsatt så nå, om jeg ikke har rukket det tidligere. Noen chili og paprika-sorter begynner det å bli for sent å så nå, men ut over det er det fortsatt tid for nesten alt.

Dette er tredje del i Årshjul – dette sår jeg måned for måned. Merk at jeg sår endel allerede vinterstid. Hovedårsaken til at jeg sår på vinteren er for å spare tid til våren, for som du kan se av disse listene, er det ikke småtteri som skal såes når man vil være selvforsynt på grønnsaker. Men merk at selv om endel står på listen for å kunne såes i mars, gjør jeg ikke det dersom jeg har sådd de tidligere.

Dette sår jeg innendørs i mars for å senere plante ut i drivhus og på friland.

 • Sellerirot(om de tidligere sådder ikke har vært vellykket)
 • Purreløk ( om de tidligere sådder ikke har vært vellykket)
 • Gul løk
 • Tomat, hovedavlingen i midten av måneden.
 • Artisjokk
 • Aubergine
 • Tomatillo
 • Physalis

Dette sår jeg kaldt i pallekarmer med lokk eller i bed drivhus (om det er mer plass, eller tidligere sådder har vært mislykket). I mars begynner spirene å titte opp i drivhuset, så man ser hva som har vært vellykket.

 • Spinat
 • Salat
 • Vårløk
 • Sukkererter
 • Dill
 • Koriander
 • Ruccola
 • Sommergulrøtter (i melkekartonger og potter som settes ut i april/mai)
 • Karse

Dette sår jeg i små beger og potter i drivhuset som forkultur for å senere plante ut på friland.

 • Salatløk
 • Bondebønner
 • Sukkererter
 • New Zealandsk spinat

….og alle kålsorter:

 • Brokkoli
 • Blomkål
 • Hodekål
 • Rosenkål
 • Grønnkål
 • Romanesco
 • Spisskål
 • Knutekål
 • Reddik
 • Nepe
 • Kålrot

Dette sår jeg på friland

 • Sukkererter
 • Bondebønner
 • Pastinakk
 • Gulrøtter
 • Spinat
 • Reddik

I tillegg forgror jeg noen få poteter innendørs og i varmbenk for utplanting i april, samt at jeg forgror setteløk i drivhus mot slutten av måneden for utplanting under tak/lokk i april.

Har du ikke drivhus, tunnel eller pallekarmer med lokk kan du fint jukse til litt drivhuseffekt ved å så i godtebokser eller andre plastkasser med lokk, slik jeg har gjort med min salatbar jordfabrikk. 

2019-03-02/Maria Berg Hestad

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: