fbpx

Kjøp spiselige planter på nett!

Utvalget av nettbutikker som selger frø begynner å bli ganske bra i Norge. Nettbutikker som selger spiselige planter er derimot ikke så utbredt enda, men jeg synes det har skjedd mye på den fronten på få år. Fra ingenting da jeg startet opp, til et brukbart utvalg nå i dag. Her tipser jeg om nettbutikker som selger levende vekstmateriell.

Jeg har ikke erfaring med alle selv, så jeg kan ikke si noe om kvalitet eller leveringstid, det må en finne ut av selv. Merk også at utvalget kan variere over sesong. Om du har erfaring, eller tips om andre nettbutikker som selger spiselige vekster, så tips meg gjerne så jeg får oppdatert denne listen.

Godvår.no (Tidligere Randesund hagesenter) 

Frukttrær, bærbusker, nøtter og grønnsaksvekster som rabarbra, asparges, jordskokk, pepperrot og artisjokk. Hvitløk på høsten.

Rom Hagemiljo

Setteløker, også økologisk gul og rød løk. Settepotet med bra utvalg. Kerrs pink og Mandel blant annet.

Plukk selv

Settepoteter, setteløk og barrotsplanter som asparges, både hvit, lilla og grønn, loganbær, pepperot og rabarbra blant annet.

Hageglede

Selger endel barrotsplanter som aspargeskroner, rabarbra, bærbusker og ulike jordbær-sorter. De selger også pakker med småplanter f.eks kålplanter. De er en av få nettbutikker som fører annen setteløk enn Nelson Gardens sortiment, om man vil prøve noe annet. Settepotet og også søtpotet for den som vil prøve det. De har også hvitløk, som kan være vanskelig å få tak i på høsten.

Garden Living

Settepotet, setteløk og spiselige barrotsplanter som rabarbra og jordskokk. Settehvitløk på høsten.

Zimtrade

Mange spennende frukttrær og bærbusker, som honningbær, rosa-røde blåbær, aronia, tindved, fiken og mandarintre. Samt setteløker og barrotsplanter som asparges, pepperot og  rabarbra.

Efferus

Selger ganske mange ulike spiselige vekster, fra jordbærplanter, asparges, settehvitløk, kiwi, aprikos, honningbær (det som heter Blåbærstry på svensk) og en hel del annet.

Permakulturplanter

Selger endel spennende bærbusker som honningbær, hyll, druer, tindved og vårkornell.

Solhatt

Selger setteløk, rød og gul. En av de få som ikke fører sortimentet til Nelson garden for setteløk. Settehvitløk på høsten. Kun økologisk.

Overhalla klonavlsenter

Selger settepoteter, blant annet Blå kongo.

Syverud gård

Sette-hvitløk fra Nelson Garden på høsten.

Steen og Wormsen

Selger planter av honningbær.

Langangen planteskole

Selger ramsløk- løker.

Draglands planteskole

Frukttrær, bærbusker og jordbær.

Jeg har som mål å plante inn minst en flerårig spiselig vekst i min kjøkkenhage hvert år. I år har jeg tatt sikte på å plante minst honningbær og kanskje forsøke en mini-kiwi og en aprikos i drivhuset?

2019-02-14/Maria Berg Hestad

 

 

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: