fbpx

Bygger VARMBENK på friland av hestemøkk, løv og ULL – YouTube klipp

Tidligere har du kunnet lese om mine forberedelser for å bygge en varmbenk. Jeg lenker til disse innleggene nederst i dette innlegget om du ikke har sett de enda. Nå er det imidlertid på tide å vise hvordan jeg bygger en varmbenk. 

I år var det så mildt på slutten av januar, at telen forsvant ut av bakken, så jeg og barna begynte med å måke bort snøen for å kunne grav oss et hull. Fordelen med å grave benken ned, er at man ikke behøver så mye rammeverk for å holde det relativt høye materialet på plass. Er det tele der du bor, kan du fint lykkes med å bygge over jord også.

Jeg har tidligere alltid benyttet hestemøkk på spon, iblandet løv, som jeg også gjør i år, men i år har jeg i tillegg kommet over en skatt av et materiale; nemlig saue-ULL! Jeg reddet 17 fulle søppelsekker fra en bonde som skulle kjøre det på dynga. Ull fra villsau er nemlig ikke salgbart. Dette har jeg i hovedsak benyttet til isolasjon, men også brukt noe i selve gjødselhaugen. Har du ikke ull, kan du isteden benytte løv.

Lurer du nå på hvorfor i alle dager man skal bygge en varmbenk, kan du kanskje lese her først: Varmbenk – “vaffor då då”?

Se videoen under for å se hvordan jeg har bygd årets varmbenk:

Les mer om varmbenk her:

Høster bredsådd salat fra VARMBENK – april

Varmbenk – kasse, ramme og lokk

Varmbenk – bestem plassering

Varmbenk – grave eller isolere bedre?

Varmbenken – “brensel”.

Kilder til mye kompost-materiale

2019-02-20/Maria Berg Hestad

 

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: