fbpx

Frøpakker – Maria`s favoritter!

(Reklame for eget frøsortiment)

Som du har kunnet lese om tidligere, har jeg inngått et samarbeid med Solhatt økologisk hagebruk om mitt eget frøsortiment. I går kom pakkene i posten og jeg er så fornøyd – det ser så fint ut! Her forteller jeg mer om hva pakkene inneholder av frø, hva de koster og hvor du kan få kjøpt de. 

Frøpakke ENTUSIAST1

Den første pakken har jeg kalt for Entusiast. Jeg er selv en entusiast og jeg mener det bare i ordets beste betydning! Jeg tenker på den som bare klør i fingrene etter å komme i gang med å så og vil dyrke mest mulig på enklest mulig vis! Når man litt senere på sesongen blir entusiastisk for andre ting, er disse grønnsakene allerede spist opp eller vil greie seg selv. Endel av disse vekstene kan man så allerede på vinteren og tidlig- tidlig vår, og alle sås med fordel utendørs – også for den uten drivhus. Disse er også perfekte nybegynner- grønnsaker – de vokser fort og er enkle å lykkes med. Som om ikke det er nok er de også veldig enkle å spise – alle kan bare puttes rett i munnen, til og med rødbeten om man går for bladene, som er vel så gode som selve roten!

 

Frøpakke FREMOVERLENT2.jpg

Den andre pakken har jeg kalt Fremoverlent. Dette er vekster som krever litt mer innsats på en eller annen måte, enn de entusiastiske, og har lenger utviklingstid. Oppsiden er at det er relativt enkle grep som skal til for å lykke med disse, de er veldig verdifulle «frukter» i matlaging, men nytes like godt rå.  Om barna mine skulle velge – hadde de valgt denne pakken, da denne inneholder flest av deres favoritter. Disse sortene kan høstes gjennom en lang sesongen. Agurk, squash og brokkoli bare gir og gir nye frukter, så lenge man ikke glemmer å høste. Kålrot og gulrot sår man gjentatte ganger for lang høstetid. Mens de entusiastiske greier seg selv kan man pusle litt mer med disse, så denne frøpakken passer også fint til en fremoverlent entusiast!

 

Frøpakke KRYDRET3.jpg

Den tredje frøpakken inneholder ulike kryddervekster; basilikum, koriander, dill og persille, samt ruccola, og lyder navnet Krydret. Jeg ser på disse kryddervekstene som bladgrønnsaker generelt og høster som regel noen dusker eller blader som kompliment og smaksforsterkere til enhver salat. Jeg lager også urtesmør, pesto og tørker til bruk gjennom vinteren. Disse sår jeg regelmessig gjennom hele sesongen, så det gjelder å ha nok frø. Urter og krydder er det som sies å være noe av det mest økonomisk å dyrke selv, da dette gjerne er de dyreste å kjøpe i butikk. Kanskje ikke dersom man unner seg noen blader i ny og ne, men om man skal fråtse i de – slik alle burde unne seg mener jeg, så er det vel verd å satse på å dyrke mye kryddervekster.

Jeg kommer til å publisere innlegg om når og hvordan jeg sår de ulike vekstene utover våren. Alle frøene er sånt som man fortsatt kan så frem til juni.

Tilgjengelighet

I første omgang selger jeg disse frøpakkene kun på mine foredrag. En frøpakke koster 195 kr, to frøpakker 375 kr og alle tre for 495 kr. Man sparer frakt og en liten slant i pakkepris om man kjøper de av meg, samt at man får de i en søt innpakning!

«Besøk Det grønne skafferi» 16.juni 2019,

får du kjøpt disse til en rabattert pris:

En pk, (5 frøposer, før 195,-) NÅ: kr 175,-

To pk, (10 frøposer, før 375,-) NÅ: kr 330,-

Tre pk, (15 frøposer, før 495,-) NÅ: kr 470,- 

Man får også kjøpt enkeltposer, kr 40,- per stk.

Alle frøene, med unntak av agurk og squash, kan man så i hele juni og få en fin høstavling. Dessuten er frøene så holdbare at de holder til neste år, og året etter, om du ikke bruker alle nå i år.

2019-01-22/ Maria Berg Hestad

 

5 kommentarer om “Frøpakker – Maria`s favoritter!

  1. Har ikke mulighet å komme på foredrag pga at de blir avholdt så langt unna. Hadde de vært tilgjengelig på nett, så hadde de vært bestilt!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: