fbpx

Frø-samarbeid med Solhatt!

Jeg er så glad for å endelig kunne fortelle at jeg har inngått et samarbeid med Solhatt – økologisk hagebruk om mitt eget frø sortiment – Maria`s favoritter! Wiiii! 

IMG_0387 (1).JPG

Maria`s favoritter

Jeg skal selge frø! Frø som jeg selv har plukket ut ifra Solhatt`s sortiment, og som jeg har kalt Maria’s favoritter! Dette er grønnsaksvekster som finnes i min kjøkkenhage hvert år –  noen helt uvurderlig viktige vekster som setter basisen for alt det andre. De har til felles at de er relativt lett-dyrket også. Jeg har plukket ut 15 frøsorter som er delt i tre ulike pakker med fem poser per pakke. De kommer i søte små esker med mitt design på – jeg synes de ble så fine!

Hvorfor Solhatt?

Jeg har ingen sponsoravtaler. Jeg kjøper alt jeg trenger til hagen selv, også frø. Dette samarbeidet med Solhatt går ut på at jeg plukker ut frøene til mitt sortiment, som de pakker og leverer. Vi får hver vår andel av salget, på så måte kan jeg anses som en forhandler av deres frø. Jeg er ikke sponset, eller avhengig av de på noen annen måte og jeg kjøper frø til eget bruk av de utenom denne avtalen.

Solhatt har som hovedmål å øke produksjon og bruk av økologiske og biodynamiske hagebruksfrø. De satser på å dyrke mye av sitt sortiment her i Norge. De dyrker noe selv, men også i samarbeid med andre økologiske gårder. De er opptatt av å bevare gamle norske kulturarvsorter og de utvider stadig sitt sortiment. Jeg heier på de!

Jeg er selv veldig opptatt av at vi skal dyrke mer av maten vår selv i Norge. Jeg er opptatt av forsyningssikkerhet, lokal verdiskapning og utnyttelse av lokale ressurser og å se alt som et kretsløp. Jeg er opptatt av mye av de samme tingene som Solhatt jobber for. Om jeg skulle få plukke samarbeidspartner fra øverste hylle så er virkelig Solhatt en av mine favoritter. Derfor var det ikke vanskelig å si ja når Jasper Kroon tok kontakt med denne forespørselen.

IMG_0363-EFFECTS.jpg
Sånn her glad blir man når man får pakke med eget frø-sortiment i posten! Da glemmer man at disse pakkene egentlig er for store til å bæres hjem fra butikken i snøfokk antrukket kosebukse. 

Håper også du blir sugen på å prøve dette økologiske frø-sortimentet, som er noen av mine absolutt favoritter både med tanke på å dyrke og å spise!  Jeg forteller mer om de ulike pakkene i eget innlegg senere. I første omgang skal de selges på mine foredrag – jeg kommer også til å fortelle hvordan jeg går frem for å dyrke de. Link til Oversikt over foredrag 2019 her.

NB: Frøpakkene har jeg forresten kalt Entusiast, Freomoverlent og Krydret – litt slik jeg føler meg nå her jeg sitter på gulvet og speider utover mitt lille lager med frøpakker!

2019-01-17/Maria Berg Hestad

 

 

4 kommentarer om “Frø-samarbeid med Solhatt!

  1. Hvordan skal jeg kunne kjøpe disse frøene dom bor i Vestfold, Tjøme. Jeg har ikke mulighet for å komme på dine foredrag, de er jo altfor langt unna for meg.

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: