fbpx

Dette sår jeg nå – DESEMBER

Desember er kanskje ikke nødvendigvis en måneden som forbindes med å så, men det er mye som kan sås også nå, bare man vet hva, hvordan og hvor! Her deler jeg mine tips: 

Utendørs: 

Før vinteren for alvor slår til kan man høstså ute på friland ulike vekster som tåler å ligge i kald jord. Målet er ikke at de skal spire nå, men at de skal gå i dvale og vente på våren. Derfor må man ikke så de for tidlig, mens det fortsatt er mildt.

  • gulrøtter
  • pastinakk
  • havrerot
  • svartrot
  • Sommerblomstene ringblomst, kornblomst, agurkurt blant andre.

Innendørs: mikrogrønt i vinduet

Chili: endel chili-sorter trenger ekstra lang tid på å bli ferdig, og noen må sås allerede i desember for å rekke å bli modne hos oss.

Vindus – tomater og paprika. Om man vil ha en ekstra tidlig våravling av tomater og paprika, kan man så noen nå, og kanskje høste tomat allerede i april/mai.

Men husk, alt som sås innendørs på denne tiden, kanskje med unntak av mikrogrønt – ha ekstralys på denne tiden av året. Lyset fra vinduet er ikke nok, og vil ikke være det før i mars en gang.

NB: Også mange stauder må ha en kuldeperiode og bør såes på denne siden av vinteren for å i heletatt spire.

Ikke noen grunn til å hjemme bort frøposene i desember – det er alltid på tide å så, og den tid du bruker på å så nå – sparer du til våren. Hepp hepp!

2018-12-06/Maria Berg Hestad

 

En kommentar om “Dette sår jeg nå – DESEMBER

  1. Morsomt å følge deg. I går sendte jeg en Mail til deg ang. bestilling av tomatfrø. Har ikke fått svar på den ennå, men håper du har frøene jeg bestilte😊

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: