fbpx

Enkel julekrans av pil og vekster fra hagen

Jeg elsker å benytte meg av det jeg har – finne nye bruksområder for det, samtidig er jeg glad i det som er enkelt og relativt kjapt å gjennomføre. Når det skal pyntes til jul skal det aller helst være enkelt, være laget av naturlige materialer (som kan komposteres) og aller helst fra egen hage. Denne julekransen møter alle disse kriteriene. 

Dette bruker jeg til å binde en krans:

  • Kvister av pil, eller annet tøyelige treslag, minst en meter lange.
  • Kongler
  • Ståltrå eller hyssing
  • Saks/sekatør
  • Kvister av eviggrønt: gran, tuja, buskbom, sypress, kristtorn, barlind eller laurbærhegg.

Så former jeg pilgreinene til den formen jeg ønsker, krans eller hjerte, eller så surrer jeg en krans av flere greiner til en mer robust krans. Jeg bruker pilkvisten selv til å feste endene sammen, men man kan også bruke hyssig, garn eller ståltråd.

IMG_9594-COLLAGE (2).jpg

Har du ikke pil kan man fint benytte selje eller bjørk eller andre treslag med lange slanke skudd som enkelt lar seg bøye.

Fordelen med hyssing av naturmateriale er at man kan kaste hele kransen på komposten etter bruk. Bruker man ståltråd må man begynne å vikle denne løs.

Samle kongler før snøen faller, tørk de innendørs så åpner de seg om de er aldri så små og lukket når du finner de. Jeg er enkel i smaken og synes kongler av gran og furu er kjempefine, men kan ikke motstå kongler av lerk om jeg kommer over noen.

IMG_9697.JPG

Jeg synes kransen blir vel så fin helt enkel og grønn, men man kan også pynte den opp med røde bær eller julebånd etter eget ønske. Variasjonsmulighetene er mange med en base av denne pilkransen. Jeg kan kle kransen full med eviggrønt, eller lage et hjerte av pilkvistene istedenfor en ring. Det finnes uendelige variasjoner ut ifra hva man finner av materiale, tid og motivasjon.

God jul!

2018-12-06/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: