fbpx

Dette sår jeg nå – MAI

I mai begynner jeg å plante ut i kjøkkenhagen, småplanter jeg har hatt på tilvekst i drivhuset. Dette frigjør plass på plantebord i drivhuset, som kan henge en stund enda inntil tomatene trenger plassen. Mye av det jeg sår denne måneden er det samme som jeg har sådd foregående måneder, men om noen få uker og måneder er det mengder med tidlige grønnsaker som er høstet og da trenger jeg planter på tilvekst som kan fylle ut der det blir ledig plass. De aller fleste vekster jeg har i min kjøkkenhage kan fortsatt sås i hele mai. Nytt denne måneden er hovedavlingen av de varmekrevende hurtigvoksende vekstene som agurk, mais, gresskar, squash og bønner. Disse spirer og vokser så fort at jeg vil ikke så de for tidlig. Om de vokser seg for store, kan de bli altfor motvillige til å plantes ut. Dette sår jeg i mai:

Innendørs:

Dette sår jeg innendørs i mai for å senere plante ut i drivhus og på friland.

 • Mais
 • Agurk
 • Gresskar
 • Squash
 • Melon

Forkultur i drivhuset:

Dette sår jeg i små beger og potter i drivhuset, eller i en pallekarm med lokk for å senere plante ut på friland.

 • Bønner (krever endel varme – sås inne om det er for kaldt i drivhuset)
 • Salatløk
 • Bondebønner
 • Sukkererter
 • New Zealandsk spinat
 • Rødbeter
 • Mangold
 • Salat
 • Vårløk
 • Sukkererter
 • Dill
 • Koriander
 • Asparges
 • Brokkoli
 • Blomkål
 • Hodekål
 • Rosenkål
 • Grønnkål
 • Romanesco
 • Spisskål
 • Knutekål
 • Reddik
 • Nepe
 • Kålrot
 • Ruccola

Dette sår jeg direkte på friland

 • Sukkererter
 • Bondebønner
 • Pastinakk
 • Gulrøtter, sommertyper
 • Gulrøtter, vintertyper
 • Spinat
 • Reddik
 • Sommerblomster

Jeg setter hovedavlingen av potet og løk fra setteknoller tidlig denne måneden, men passer på og dekker med fiberduk eller lokk mot frost.

2019-05-03/Maria Berg Hestad

 

 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: