fbpx

Kveldstur i kjøkkenhagen – høster i juni

Bli med en liten tur i kjøkkenhagen vår nå i juni 2018, hvor alle grønnsakene vår trebarnsfamilie trenger, kommer fra. Jeg høster til en salat og til barnas matpakker.

Jeg har blitt så vant til å spise i sesong at jeg glemmer hva vi eventuelt går glipp av. Jeg vil gjerne vite hva du ikke kunne greid deg uten, om du også skulle forsøkt å dyrke mye grønnsaker på hjemmebane. Legg gjerne igjen en kommentar her eller på Facebook.

2018-06-22 Maria Berg Hestad

6 kommentarer om “Kveldstur i kjøkkenhagen – høster i juni

 1. Herleg! Er så glad det er litt slik hos meg òg. Salat har me rikeleg av. Eg oppdaga at den beiske smaken på litt for store Little Gem forsvann når eg steikte den på steikepanna 😊, så då blei han eten, likevel.

  Men maineper får eg aldri til. Har fått eit par i bordtennisballstorleik, og dei var gode, så dottera mi ville ha meir av dei 😕. Er det noko triks eg ikkje kan for å få så store og fine?

  Me kjøper lite grønsaker no, men hermetisk mais og ananas må me alltid ha. Det er omtrent det einaste yngstejenta vil ha av grønsaker.

  1. Stekt Little Gem er mums! Mainepene som jeg dyrker er sådd tidlig (mars) i drivhuset, jeg har ikke lyktes spesielt godt med nepene på friland jeg heller, men ikke eksperimentert så mye med de. For neper og reddiiker gjelder det at de får vokse fort og uavbrutt, derfor må man være påpasselig så de har godt med næring og fukt når de vokser, men ikke for mye nitrogen, da vil de produsere mer blader enn rot. Samt at nå fremover er det mer utfordrende med de lange dagene som lokker disse til å gå tidligere i blomst. Jeg synes ikke det er helt enkelt å lykkes med neper. I drivhus tidlig på sesongen derimot – går det av seg selv 🙂

 2. Så herlig å se, det er en god følelse å bare gå ut og hente egendyrka mat altså!!
  Her er det nok løk vi ikke kunne vært foruten, prøvde oss på gul og rød løk i fjor, var selvforsynt frem til jul, så i år har vi doblet avlinga:) også gressløk og luftløk som brukes tidligere på våren er et must.
  Masse gulrot, stor potetåker & sukkererter har vi hatt de siste 6 årene – så stas for ungene å bare la venner og besøk få ta seg opp gulrot å spise når de leker ute.
  Prøver oss på noe nytt så og si hver sesong, i år er det grønnkål og blomkål – ser bra ut så langt 🙂
  Ser absolutt fordelene av at du sår så tidlig på året, vi håper å få laget oss drivhus i løpet av sommeren, og få kommet litt tidligere i gang til kommende år vi og! Vi er også veldig glad i tomat, ser det blir som regel for kalde sommere og mye sur vind her ved Atlanterhavsveien, så tomat, agurk, paprika & chili vil nok også sette pris på drivhus.
  Ellers har vi stor bærhage (over 20 bærtrær) så mye god saft og syltetøy der, rabarbraåker og holder nå på etablere fruktrær 🙂 spennende tider!

 3. Imponert over ditt flotte matfat. Eg har lært meg å lage deilig puresuppe med søtpotet. Prøvde å gro det i hagen i fjor. Men de vart veldig små. Så det kunne eg tenke meg å få til I hagen, og sleppe å kjøpe 😀

 4. Nytt av året ar snacksagurk og de blir er fast innslag fremover, fantastisk smak! Ellers er rabarbra favoritten i juni!

 5. Fleirårig ruccola er eg veldig glad for å ha. Det er vill, italiensk ruccola som eg sådde for mange år sidan og som både frør seg og kjem att. Mangold er også gøy å dyrka. Fargerik, lett å få til, god både rå og kokt/steikt.

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: