fbpx

Planter salat i potte

Nytt youtube-klipp om hvordan jeg gjødsler opp og fornyer jorden i en potte hvor jeg skal plante salat. 

Allerede i april satte jeg ut salat i en potte på friland, kun dekt av et gammelt vindu mot nattefrost. Nå har den vokst seg til kjempefint og står som små grønne smykker mot den svarte jorden. Dette er hjertesalaten Little Gem som gjør seg like godt fersk som stekt, det er om å gjøre  å ha mange planter. På bildet over står de for tett – hver plante blir stor som en håndball, så jeg kommer til å løfte ut annenhver plante og sette ut på friland når de har blitt enda litt større.

Bokashi eller vanlig kompost

I det nye Youtube-klippet viser jeg hvordan jeg gjødsler opp og fornyer den gamle jorden i en stor potte i kjøkkenhagen min. Salat er ikke næringskrevende, så det rekker langt med vanlig kompost eller litt løv og gressklipp istedenfor bokashikompost – som jeg har benyttet for å gjødsle opp.

Kan så nå

Om du ikke har forkultiverte planter å sette ut, kan du enten kjøpe deg noen, eller så noen nå – salat sår jeg hele året rundt for å alltid ha fersk tilgang. Visste du at du kan klippe ned rapidsalaten i butikk, plante rotklumpen og den vil vokse ut igjen? Men det blir ikke en kjempestor avling av det – bedre å kjøpe en frøpose og så i et druebeger eller godteboks nå, synes jeg. Se hvordan jeg lager et minidrivhus og sår i en godteboks her: Minidrivhus av godteboks

Klikk på bildet under for å se hvordan jeg gjør.

 

Maria Berg Hestad/ 2018-05-13

 

2 kommentarer om “Planter salat i potte

  1. Vldig bra det du viser! Når du bruker jord om igjen flere ganger, hvordan unngår du skrukketroll, snegler, maur og fluer som gjerne bor i jorden fra året før eller har egg der?

    1. Jeg har alle de der, og jeg vil gjerne ha et biologisk mangfold som er i balanse, derfor bryr jeg meg ikke om å bekjempe annet enn sneglene, for å holde de på et akseptabelt nivå.

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: