Høster i salatbaren

23.mars anla jeg en salatbar i en plastkasse som jeg fylte med Bokashi-kjøkkenkompost og toppet med jord som jeg sådde i. Nå kan vi høste av denne salatbaren. Den har stått utendørs hele tiden og opplevd Sibirkulde og frosset på overflaten. Det har ikke hindret den i og gi oss en tidlig avling av de lekreste reddiker. Se nyeste klippet på Youtube, lenke nederst.

Du kunne lese om hvordan jeg anla salatbaren i kombinasjon med en jordfabrikk i en gammel plastkasse i et tidligere innlegg, Lag en salatbar-jordfabrikk. 

Høsteklar på 18 dager

Reddikene var høsteklare kun en måned etter de ble sådd 23.mars. Dette er reddik-sorten 18 jours (18 dager) hvor navnet kvitrer om hvor lenge det går før den er høsteklar. Når man sår i mars og det i tillegg driver en Sibir-kulde over landet, må man forvente at det går noen få dager ekstra, en måned er likevel kjempebra synes jeg.

Jeg sådde to rader med reddiker mellom de andre bladgrønnsakene. Reddik blir høsteklar mye tidligere enn de andre, og når vi høster disse blir det bedre plass for de andre å utfolde seg.

9-åringen elsker reddik

Vi kan ikke få for mye reddiker, 9-åringen, som vises i klippet, kan spise hvor mye som helst av reddiker, det er bare hvor mye jeg har rukket å så som er begrensningen. Hun spiser de selv om de er sterke og smaker som pepper også, som er tilfellet dersom jeg ikke har vannet og gjødslet de tilstrekkelig. Da hender det hun ber om å få et glass vann for å dempe brannen i munnen, men så tar hun en til! Vi har høstet ferdig reddikene i varmbenken, nå tar de vintersådde over i drivhus og i pallekarmer med lokk, og i salatbaren. Jeg tror ikke jeg hadde visst at dette er hennes favoritt-grønnsak over alle, om vi ikke hadde dyrket den selv!

Salat – snackbar

Når reddikene er høstet ferdig, kan vi begynne å høste av salaten og spinaten. Jeg har også satt noen hvitløk i endene, det er deres røtter du kan se i begynnelsen av klippet. Hvitløken høster vi for bladene sin del, som smaker mildt hvitløk. Denne salatbaren er perfekt å ha på verandaen for å høste noen ferske blader som topping på din brødskive. Salatbaren kan anlegges gjennom hele sesongen, så har du ikke prøvd enda er det bare å sette igang – og har du allerede laget en, så er det igrunn på tide å anlegge en ny om du vil ha avløsende avlinger gjennom sesongen.

2018-05-05 Maria Berg Hestad

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: