fbpx

Minidrivhus av godteboks

Man trenger ikke drivhus eller drukne i planter innendørs for å starte opp våren litt tidligere enn man kan på friland, alt man trenger er noen godtebokser. Jeg har et tyvetalls godtebokser som jeg har fått gratis i butikk hvor de selger godteri. Disse lager jeg minidrivhus av, som jeg viser i klippet nederst i innlegget. De er perfekte å starte opp planter med.

Hos meg er det veldig kritisk å så direkte på friland, jeg regner at det er bare 50 % sjanse for at det jeg sår kommer opp – enten blir det spist av snegler, krafset over av katter, druknet i regn eller tørket ut av den lunefulle vårsolen. Jeg synes det er mye enklere å se etter spirene når de står samlet på et mer beskyttet sted, som et bord.

Godteboks-drivhuset er så bra fordi det beskytter mot alle de ovennevnte farene, samt at det holder godt på fukt som er viktig når vekstene spirer, det er gratis og det tar liten plass fordi det kan stables.

IMG_4033.JPG
På varme dager legger jeg lokket på tvers for å slippe mer luft inn, eller jeg tar lokket helt av.

Fortsettelsen

Jeg setter disse i full sol nå, men jeg kan ta av lokket på dagtid slik at det ikke blir altfor varmt til småplantene, også må selvsagt lokket av når plantene stanger opp i taket. Kunsten er å ikke så for tett i disse boksene, for jo tettere man sår jo før må man potte de om – og har man sådd veldig mange, så blir det veldig mye jobb å potte om. Evt. kan man plante småplantene rett på friland.

I klippet under kan du se hvordan jeg har laget det. Det er fortsatt mye som kan sås nå i disse; salat, reddik, vårløk, sukkererter i dorullhylser, hele paletten av kål, samt de fleste sommerblomster.

Sliter du med å få til såddene dine på friland du også? Skaff noen godtebokser neste gang du handler på butikken.

2018-05-05/ Maria Berg Hestad

8 kommentarer om “Minidrivhus av godteboks

  1. Tusen takk for at du deler så raust dine kunnskaper med oss andre! Alt du legger ut på sida di er til stor inspirasjon!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: