fbpx

Enkel ferievanning til potter

Det er ikke så lenge til påskeferie, men hvordan kan jeg dra fra alle de små plantene jeg har på tilvekst innendørs, tenker du kanskje? Hvem skal vanne de? Ikke fall for fristelsen og drukne de før du reiser! Her gir jeg mine tips for å kunne slappe av på påskefjellet, vel vitende om at dine innesådde planter har det bra.

Du trenger et brett med litt kant som plantene står på, jo større jo bedre. Jeg bruker skobrett fra IKEA. Videre trenger du en stor håndduk eller flere små, som du kan avse, og en bøtte.

Håndduken legger du på brettet og setter plantene på. Så dypper du resten av håndduken ned i bøtta som er fylt med vann. Den bør rekke ned i bunnen av bøtta for å utnytte hele bøttens potensiale. Nå må du fukte hele håndduken ved å helle vann opp i brettet, den må være sammenhengende våt. Når håndduken først er våt, kommer den til å forsøke å fortsette å være våt. Den vil suge til seg vannet og fordele det i hele hånddukens utstrekning. Akkurat til der røttene til plantene dine trenger det, som videre suger vann fra håndduken. Den kommer ikke til å dryppe, for den suger bare opp det vannet den har plass til, så det går fint å føre den ut av bøtta og over to brett, uten at det drypper i mellom.

Så er det klart. Det blir perfekt for plantene. De får verken for mye eller for lite vann, og de kommer til å vise sin takknemlighet med å vokse seg enda større mens du koser deg på påsketur.

PS: test det ut noen dager i forveien, så du vet at det fungerer før du drar, og for all del ha en bøtte som kan gi mer enn nok vann, så det ikke går tomt.

Lykke til, og god påske, når den tid kommer!

April 2018/ Maria Berg Hestad

4 kommentarer om “Enkel ferievanning til potter

  1. Så lurt, det må prøves! Og så vil jeg si at jeg er kjempeglad for at jeg oppdaget både bloggen din og spalten i Norsk Hagetiend. Nå planlegger jeg for første gang så grønnsaker utendørs mens snøen fortsatt ligger meterhøy – i plastkasser 🙂 Tusen takk for masse flott inspirasjon!

  2. Supert, tusen takk. Har prøvd ut nå en uke, og det funker fint. Da blir det påsketur😃😃😃

    1. Ja, det er virkelig kanon! Kom hjem nå etter en uke borte, alt vannet i «magasinet» på flere liter er borte og både håndduk og jord i pottene er passelig fuktig! Så glad det fungerer for deg også!

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: