fbpx

Fast spaltist Norges største hageblad!

Hurra! Endelig kan jeg fortelle at jeg blir fast spaltist for Norges største hageblad, Norsk Hagetidend! Fra og med nummer en og ti nummer utover neste år, skal jeg dele av mine tips og triks for å lykkes med å dyrke mye grønnsaker.

Hvem er jeg?

Jeg heter Maria Berg Hestad og er 35 år. Jeg er utdannet sivilingeniør og jobber som rådgivende ingeniør. Jeg er samboer med Rune og sammen har vi tre barn mellom åtte og ett år. Jeg dyrker en 300 kvadratmeter stor kjøkkenhage som forsyner vår trebarnsfamilie med alle grønnsaker vi behøver mellom juni og desember, ved siden av jobb og familie; det går an! Jeg dyrker på vår eneboligtomt i byen Molde. Jeg satser stort og jeg satser på biologisk mangfold og jeg duller ikke med grønnsakene. Jeg varmer ikke opp drivhus eller tunnel, kjøper ikke gjødsel og nesten ikke jord og jeg er opptatt av å bruke lokale ressurser som i tillegg er gratis, for å berike hagen. På denne måten får jeg miljøvennlig, ureist, usprøytet og billig mat til min familie, som i tillegg er helt fersk og smaker himmelsk. På kjøpet blir jeg lykkelig av å være fysisk aktiv ute, bruke kreativiteten min, lukte på jord, hestemøkk, blomster og grønnsaker. Jeg er en glad hobbydyrker som finner meningen med livet nede i mine grønnsakssenger. Det er denne dyrkningsgleden jeg håper å kunne formidle i Norsk Hagetidend, i tillegg til å dele mine snarveier som gjør dette mulig i en travel hverdag!

Første utgave neste år starter med en reportasje fra da Hagetidends journalist var her på besøk i august i år. I samme utgave kommer første artikkel fra meg, da har jeg planlagt en litt større sak om varmbenk – da det er tid for å anlegge den i februar. Om du vil få med deg mine artikler kan det være lurt å melde seg inn i Hageselskapet. Da blir du plassert i nærmeste hagelag og får som medlem Norsk Hagetidend rett hjem i postkassen, samt andre medlemsfordeler.

Jeg gleder meg som et barn til å starte på samarbeidet med Norsk Hagetidend, det er så utrolig dyktige folk, og jeg bare vet at dette kommer til å bli så bra!

20170909_173220[1]

/Maria Berg Hestad 30.september 2017

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: