fbpx

Lag lavendelposer av en enslig sokk! 

Lavendel er en bra kombo med ull. Spesielt om man har hevet seg på trenden med å ha naturlig og ubehandlet ull, som f.eks Nøstebarn og lignende. Men ubehandlet ull betyr at det ikke er behandlet med møllgift! («Vanlig» ull er som regel det, satt inn med møllgift altså). 

Møll spiser små hull i ullklær. De finner ulla om du er aldri så god til å vaske. Men møll liker ikke, eller de faktisk hater lavendel! Derfor er lavendelposer ett gammelt triks for å holde møll borte fra ullklær. 

Jeg er ikke så glad i å sy, i allefall blir det for mye pirk å sy små poser til lavendel, som det ofte tipses om. Derfor bruker jeg små sokker som har blitt enslige, og snurper igjen med garn. Fiks ferdig! De trenger ikke være så veldig lekre, de skal jo bare ligge bakert i skuffen og holde på plass lavendelen. 

Tørk lavendel

Jeg plukker en bukett lavendel og setter den i en vase, med eller uten vann. Om du har vann i tar det litt lenger tid før den tørker, og du forlenger prydverdien, men tørker gjør den til slutt likevel. Når den begynner å drysse, er den tørr. Da drar jeg av blomstene på en bordplate, eller en avis som er brettet ut. Jeg samler sammen blomstene og putter de i sokken. Jeg snurper igjen halsen og legger lavendelsokken i ull-skuffen. 

Da får man ull uten hull, med ett lite hint av lavendel, det er ikke feil det! 

/Maria Berg Hestad

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: