fbpx

Lag egne etiketter med papir og melk! 

Dette er så enkelt og genialt! Jeg har lenge vært frustrert over etiketter som ikke går av i vask, både de som sitter på glassene når de kjøpes, men også etiketter jeg har kjøpt for å sette på egen hermetikk. Limen virker noen ganger ment for å vare til dommedag. Det behovet har ikke jeg, jeg vil lagre glassene maks ett år, og jeg vil gjenbruke glassene uten å måtte gnikke og gni til jeg blir ør. Derfor ble jeg så begeistret når jeg kom over dette tipset, fordi etiketten går enkelt av i vask, likevel holder den lenge.

Miljøvennlig og personlig

Det skader heller ikke at metoden er både miljøvennlig, naturlig fri for løsemiddel, tilgjengelig, (man slipper å ha ett eller annet spesialremedie liggende ett sted man ikke husker, eller etiketter for den saks skyld) og man kan gjøre etikettene personlig. 

Så hva går det ut på? 

Det er jo så enkelt som bare det; man tar ett stykke vanlig skrivepapir, som man klipper ut og skriver sin etikett på. Bruk helst vannfast tusj, det kan bli vått, da slipper du at skriften renner utover. Så pensler du baksiden av etiketten med melk, og klistrer på glasset. Tørk av overflødig melk, og det var det! Ferdig! 

Etikettene akkurat penslet på, etiketten er fortsatt litt våt, man må skynde seg å justere det beint for det tørker fort!

Man blir overrasket over hvor godt det sitter med en gang. Husk bare å vente til glasset er kaldt, på varmt glass kan det krølle seg. 

Det blir ryddig og fint i skafferiet med like etiketter

Skal du lage mye av noe; så kan du lage mange etiketter digitalt og skrive ut. Jeg lager vanligvis bare en liten batch om gangen, av mye forskjellig, og synes da det er overkommelig å skrive for hånd. 

Og du; ikke vær redd for at etiketten mugler, melken tørker, og tørr mat mugler ikke, mugg kan nemlig ikke leve uten vann. 

4.august 2017/ Maria Berg Hestad 

Kommentarer er stengt.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: